SMOKED ALMOND RAITA
WHAT YOU NEED
• Almond flakes: 4 cup
• Yoghurt: 1cup
• Dry roasted jeera powder: V4 tsp
• Black pepper powder: 4 tsp
• Salt to taste
• Black salt:1/2 tsp
• Chopped garlic 2 tsp
• Chopped coriander leaves: 1 tsp
• Sunflower oil: 2 tsp
• Hot coal: 2-3 pieces
• Ghee: 1 tbsp
METHOD
In a heavy bottom pan, heat the oil. Roas: the chopped garlic until golden. In a bowl, add the yoghurt and whisk it well.
• Add the jeera powder,taste. Mix gently. black pepper powder, salt, black salt, roasted garlic as per
• Take the almond flakes in a bowl.
• Make a small bowl-like structure out of the aluminum foil, and place it in the center of the bowl with almond flakes.
• Place two to three small pieces of hot coal in the aluminum foil. Pour some ghee on top of it.
• Cover the almond bowl immediately with aluminum foil and keep it covered for 10-15 minutes. The almonds should be smoked.
• Remove the foil and the coal from the almonds and add these smoked almonds to the raita and mix gently.
• Serve the raita topped with chopped fresh coriander leaves and smoked almond flakes.
स्मोक्ड बादाम रायता
जिसकी आपको जरूरत है
• बादाम के गुच्छे: 4 कप
• दही: 1 लीटर
• सूखा भुना जीरा पाउडर: वी 4 टीस्पून
• काली मिर्च पाउडर: 4 चम्मच
• नमक स्वादअनुसार
• काला नमक: 1/2 छोटा चम्मच
• कटा हुआ लहसुन 2 चम्मच
• कटा हरा धनिया: 1 चम्मच
• सूरजमुखी तेल: 2 चम्मच
• गर्म कोयला: 2-3 टुकड़े
• घी: 1 बड़ा चम्मच
तरीका
एक भारी तले की कड़ाही में तेल गर्म करें। रोआस: कटा हुआ लहसुन सुनहरा होने तक। एक कटोरे में, दही डालें और अच्छी तरह से फेंटें।
• जीरा पाउडर, स्वाद जोड़ें। धीरे से मिलाएं। काली मिर्च पाउडर, नमक, काला नमक, भुना हुआ लहसुन
• बादाम के गुच्छे को एक कटोरे में लें।
• एल्यूमीनियम पन्नी से एक छोटी कटोरी जैसी संरचना बनाएं, और इसे बादाम के गुच्छे के साथ कटोरे के केंद्र में रखें।
• एल्यूमीनियम पन्नी में गर्म कोयले के दो से तीन छोटे टुकड़े रखें। इसके ऊपर थोड़ा सा घी डालें।
• बादाम के कटोरे को एल्युमिनियम फॉयल से तुरंत ढक दें और 10-15 मिनट के लिए ढककर रख दें। बादाम को सूंघना चाहिए।
• बादाम से पन्नी और कोयला निकालें और इन स्मोक्ड बादाम को रायता में मिलाएं और धीरे से मिलाएं।
• कटा हुआ ताजा धनिया पत्ती और स्मोक्ड बादाम के गुच्छे के साथ रायता परोसें।

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