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ALMOND & ROSE KULFI
WHAT YOU NEED
• Milk, full cream: 4 cup
• Sugar: 1/2 cup
• Saffron: 1/4 tsp
Almond meal: 1/2 cup
• Dried rose petals: 4 cup
METHOD
• In a pan, add milk and heat it on low flame. Keep stirring. Do not let the milk burn.
• Let milk start to thicken.
• Once it becomes half the volume, add the almond meal and sugar and mix well. • Strain the mixture.
• Add the dried rose petals and saffron strands. Mix well.
• Allow the kulfi mixture to cool, pour it into kulfi moulds or small bowls and freeze them.
• Demould the kulfi and serve it garnished with roasted almond flakes.
ALMOND और ROSE KULFI
जिसकी आपको जरूरत है
• दूध, फुल क्रीम: 4 कप
• चीनी: 1/2 कप
• केसर: 1/4 चम्मच
बादाम खाना: 1/2 कप
• सूखे गुलाब की पंखुड़ियों: 4 कप
तरीका
• एक पैन में दूध डालें और धीमी आंच पर गर्म करें। सरगर्मी रखें। दूध को जलने न दें।
• दूध को गाढ़ा होने दें।
• एक बार जब यह आधा मात्रा में हो जाए, तो बादाम भोजन और चीनी डालें और अच्छी तरह मिलाएँ। • मिश्रण तनाव।
• सूखे गुलाब की पंखुड़ियों और केसर की किस्में जोड़ें। अच्छी तरह मिलाएं।
• कुल्फी मिश्रण को ठंडा होने दें, इसे कुल्फी मोल्ड्स या छोटे कटोरे में डालें और उन्हें फ्रीज करें।
• कुल्फी को तोड़कर गरमागरम बादाम के गुच्छे से गार्निश करके सर्व करें।

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